Wednesday, 23 November 2011

SLEEPING PATRNER T_T

ASSALAMUALAIKUM...
yap harini aku nak cakap soal sleeping partner..sleeping partner ni kalaau diterjemahkan ke bahasa melayu..opkos la jadi kawan tidur..mmg tidur lahhh..tak igt dunia..kalau dari segi istilah pulak...sleeping partner adalah insan seperti PARASIT..yap! menumpang kat org tanpa bg benefit papa kat org yang dia tumpang tu...sakit hati kan??
yela..kalau dah asingment tu kita ja yang kena buat ada antara ahli group 'sleep' ja all teh time mesti sakit hati kan..org lain buat kerja dia duduk saja..bila nak buat discussion..mst ada ja alasan yang nak bagi..

"aku ada hal"
"aku ada kelas"
"aku ada........


mcm2 lagi la alasan yang diberikan...
tapi yang paling bengang..markah diberi sama ja..(yela cikgu tak taw sapa yang buat keja banyak or kurang..kecuali la kita p report)
tapi sampai hatikah kita nak p report kat cikgu pasai 'sleeping partner' ni/ confirm takkan...consider kawan..tak pe lah..kesian
kita kesian kat dia..why dia tak kesian kat diri sendiri...
come on boys n gurl..berat sama dipikul ringan sama dijinjing...WAKE UP!!!

MAU BAGI PENYEPAK JE ORG MCM NI..



TIDO LA BANYAK2..NANTI BANYAK KEDUT...WAKAKAK

Thursday, 17 November 2011

UnTuK ApA? kErAnA sIaPa? SaMpAi BilA?

ASSALAMUALAIKUM MALAYSIAN..

yess! tgk topic harini pun korang dah boleh teka..apa aku nak bersyarah harini..
really la..i just stalked to my friendsss 's fb(s bnyk tu nk menunjukkan banyak la)..ALHAMDULILLAH..byk yang dah melakukan penghijrahan..maksudnya kalau dulu pakaian ala2 punk gitu..sekarang dah more to serban n jubah..alhamdulillah..HIDAYAH ALLAH DESERVES TO EVERYONE..ada jugak kawan2 gurl yang dulu agak 'seksi' sekarang dah berpakaian tutup2..syukurlah..
(best kan kalau mcm ni ^^)

tapi apa yang saya kurang puas hati tu..byk wanita yg melakukan perubahan kerana teman lelaki mereka..yela la..kiranya boyfren yang suruh la,,
dearr gurl, tak ada laki yang nk memperisterikan wanita yang seksi..bcoz lelaki ni dorang punya cemburu lagi kuat dari wanita..serius..i experience it myself..so, kalo gf dorang pakai seksi2..confirm la menjadi beliakkan mata lelaki lain..isnt it??
so, bf dorang yg ala2 ustaz ni(ustaz la sgt..ustaz tak kapel weh) nk la tgk gf dorang pakai pakaian yang tutup2..thn, they will asked their gf untuk melakukan perubahan..yess! bunyi mcm BAGUS..tapi mari kita tgk situasi ni:

before kapel :- boy: sy suka awak..cara awak bercakap..awak cantik sgt
sdg berkapel : saya nak tegur sikit awak ni..saya rsa awak akan lagi cantik kalau pakai tudung yang tutup bahagian dada awak..kalau boleh baju tu biarlah longgar sikit..
(lalu si wanita, melakukan perubahan, pakai tudung yang ttp bhgn dada, baju longgar..kata wanita tersebut, alhamdulillah, aku rasa aku perlu berubh..ini masanya)
lepas berkapel, yakni break : sori la awak saya rasa kita tak boleh bersama lagi..saya bukan lelaki yang terbaik untuk awak.saya doakan awk jumpa lelaki yang lebih baik dari sya..
(so, what happen to the gurl..dia bertukar balik cara pemakaiannya..back to cara pemakaian yang lama...isnt it)

mmg la tak semua yang jadi mcm ni..ada lelaki yg dah berjaya mengubah seorang wanita, dan wanita tersebut sudah pun dia jadikan isteri..alhamdulillah..yang tak berapa molek ni..bila dah putus, wanita tu pakai balik pakaian yang dulu2..so, PENGHIJRAHAN di sini untuk siapa? kerana siapa? sampai bila?

tak da istilah kapel sebab nak ubah lelaki or wanita tersebut..INGAT! CARA TIDAK PERNAH MENGHALALKAN APA YANG HARAM..HARAM IS HARAM..
kapel tu haram..why haram? "kapel tu bukan berzina la"
ask yourself..zina ada berapa jenis..im sure that masa form5 ustaz/ustazah dah terangkan..
TIADA ISTILAH KAPEL BERLANDASKAN SYARIAT..EXCEPT MARRIED

be careful gurl..ingat setiap apa yang hendak anda lakukan..plez remind yourself.."untuk apa? kerana siapa? sampai bila?"..dont say bcoz your bf asked to..ok^^