Wednesday, 2 May 2012

"I cant make it"...~.~!

  Assalamualaikum..hi !

okeh...harinni punya entri sedikit panas maa....so, dinasihatkan kepada sesapa yg tak tahan panas tu...cepat lowerkan temperature pada air cond korang, ataupun korang pasang la kipas kekuat sikit...bg yg tak pasang kipas pada laptop tu harap korang cepat pasang..sebab takot nnt meletop plak after korang baca entri kali nih..

--> the reason why aku buat pesanan mcm ni sebab aku sendirik pun dah nak MELETOP!






ape perasaan korang, bila korang nak bagi duit kat org tapi korang kena pegi penyembah org tu..kejar2 org tu sebab nak bagi duit je...?

yess..itu lah yg terjadi pada diri ku ini.......T_T

sebeno nye..citer die mcm ni...kelab aku baru dapat duit claim dari PKPP ni ha(tak yah la aku terangkan PKPP tu menatang ape ek)..so, bila dah dapat duit claim ni aku nak dividekan lah duit tu pada ahli2 kelab aku..sebab haritu masa kami nak run 1 program ni, kami guna bajet sendiri dulu..sebab PKPP "cant make it" lah...dorang ckp..buat program tu guna duit sendiri dulu..then baru claim...

-->actually kami ada buat 1 program dgn anak-anak yatim(how sweet they are u know!)...

after the program run smoothly, aku pegi la berulang alik seperti pak pandir ke PKPP demi nak claim duit...

..... after bertungkus lumus aku ikot procedure nak claim duit tu....finally dapat la duit tu....
**********************************************************************************
"ko nak tawu tak betapa susahnya nak claim duit tu?"..

--> aku kena pegi PKPP frequently..tapi disebabkan kalot exam itu hari..so, aku pun tak lah berulang alik ke sana..YAP! salah aku jugaklah sebab aku lama sgt tak update dgn pihak PKPP...

tup..tup..tup...cik jah..ni ha..nak habaq..


ketua aku bukan main lagi sedap pegi ambik duit tu, then boleh dia diamkan diri selama sebulan with dat money..WHAT THE FISH!..aku ni yg bertungkus lumus pegi mengadap akak2 PKPP tu.,dari dorang tak kenal sapa aku..sampai dorang boleh kenal aku..bila aku masok je pintu PKPP..dorang terus cakap "maz dah sampai"...'see how close the are with me' >.<..


tapi si mail(bukan nama sebenar...sesedap je larikan duit tu..)
tp, aku ni jenis suka kejar org..so aku kejar si mail sampai dapat...mau biru jugak muka si mail pabila ketahuan..finally he gave me the money...fuh...lega...

lepas tu..aku pun buat la kira2 tolak duit beli barang masa event hari tu..tolak  itu, tolak ini...then...aku dah boleh bahagikan baki dia to the rest ahli kelab...

ini lagi aku BENGANG.. aku mesej kat semua org utk berkumpul di satu tempat utk distribute duit tu...lepas waktu kelas...bukan waktu kelas....but i was so disappointed...bcoz yg datang hny 8 org dari 40 org...yg lain mati kena tembak ke ha????







sabar maz sabar......

"AKU NAK BAGI DUIT BUKAN NAK MINTAK DUIT...SUSAH SGT KE...HAH???????"

ok..tak pe..aku dgn lembut dan lembik hati..aku pun turut la diorang...dorang mesej aku..nak jumpa kat library la on the next day..nak jumpa kat cafe la ....

".APE KO IGT AKU NI TAK DE KEJE LAIN..HAH? NAK MENGADAP KORANG...KORANG NAK DUIT DATANG CARI AKU BUKAN AKU CARI KORANG!"

cerr korang bayangkan..kalo 32 org mintak nak jumpa aku at different places...gila ka hapa?..setakat sorang dua tak pe lagi...

harini..aku dapat msj dari sorang amoi ni..dia cakap..dia ada mintak kawan dia ambilkan duit tu untuk dia..k fine..lagi senang keja aku...tp...sampai nak tertembus name list tu aku cek..MMG TAK DE NAMA DIA...(siap suruh membe aku tlg cekkan lagi)...

ok..maybe nama dia tercicir sebab dia boleh bagi tawu aku secara detail bout dat program..means dia mmg betol2 involve la kan...

lepas tu aku cakap kat die..

"cn u claim yr money from me tmowrow?"

"where.." she replied..

"library after 4"-->me ( bukan waktu kelas ni ek)

"cant make it, i got lab"...(aku dah mula geram)

"then when u free?" me again

"up to u?"she replied (grrr)

"normally i will be at library after 4 everyday"..me

"owh i really cant make it la..i usually back to the hostel after 4.."-->she replied..( WHAT THE FISH LA BUDAK NI)

"ok..just text me when u free"--> aku mmg dah malas nak penink kan kepala aku..ko jgn harap la aku nak reply msj ko pasni.....DOT

*********************************************************************************

ada lagi dua org mengkuk dalam kelas aku..dua-dua tu ahli kelab aku...hari2 kami terserempak..tapi tak datang jumpa aku untuk claim duit tu...nak aku pegi mengadap dorang..

sekarang TO BE FAIR : sesapa yg nak claim duit tu...DATANG CARI AKU SENDIRIK..BUKAN AKU CARI KORANG...

"kalo korang tk datang jugak...nnt time final year aku..aku pegi umah anak2 yatim tu..then aku sedekah je duit korang tu kat dorang...FULLSTOP...!"






2 comments:

  1. Panas Gilew aaaaaaaarrrrr!!!!!!! hahaha senang-senang bagi jer kat sini..sy sedia menerima...
    SABAR! SABAR! SABAR!

    ReplyDelete

ASSALAMUALAIKUM..
YA AKHINA...
YA UKHTINA....